rolstoelroute: drente

Agenda voor avonden nah cafe's enz...

Moderators: Moderators, Informatie verzorgers

rolstoelroute: drente

Ongelezen berichtdoor Moderator » di apr 01, 2008 1:23 pm

K.R.O. stiltewandeling Amen
Omschrijving: Met dank aan wandelvereniging De Zwaluwen en de K.R.O. heb ik de routebeschrijving gekregen van de stiltewandeling bij Amen

Lengte: 7,5 km

Markering: Klik hier voor de routebeschrijving

Begeleiding: Gewenst. Stukje onverhard pad van 100 m.

Bereikbaar:

Via A28 (Hoogeveen/Assen) afslag 31;

via A28 (Groningen/Assen) afslag 32,
richting Hooghalen.

Bij Herinneringscentrum Kamp Westerbork op provinciale weg afslag Amen/Grolloo. 3 km verder ligt Diana Heide aan uw linkerzijde.

N33 (Veendam/Assen) afslag Rolde/Grolloo in Grolloo richting Amen/Hooghalen.

Startplaats: Herberg Dianaheide

Bijzonderheden: U komt langs het herinneringscentrum van Kamp Westerbork. In de route staat hoe u daar even van de route kunt afwijken.

Faciliteiten:

Informatie: honden aan de lijn
http://www.rolstoelroute.nl/index%20provincies.htm

Drents-Friese Wold
Omschrijving:

Nationaal Park Drents-Friese Wold is een van de grootste bos- en natuurgebieden van ons land. U vindt er een bonte schakering van landschappen. Van uitgestrekte bossen tot vennen, veentjes en duinen. In de Kale Duinen stuift het zand. Langs de randen van het park liggen karakteristieke dorpen, temidden van akkers en weilanden. Ontdek het Drents-Friese Wold zelf. Te voet, per fiets of te paard.
Er zijn nog maar weinig plaatsen in Nederland waar je zo’n groot aaneengesloten natuurgebied vindt als in het Drents-Friese Wold. Een ideaal voor natuur- en rustzoekers. Door de grootte loop je elkaar niet snel voor de voeten. Zelfs niet tijdens het hoogseizoen.
Bijzonder is ook de enorme afwisseling. Van droge stuifzanden tot natte stukken veen en heide. Staatsbosbeheer beheert de boswachterijen Appelscha en Smilde. In de bossen huizen vele soorten vogels. Het kleine goudhaantje, de boomvalk en de wespendief. En het wemelt van de zoogdieren, waaronder reeën, hermelijnen, marters en vossen.

Lengte: 2,2 km

Markering: groen

Begeleiding: Het bezoekerscentrum Drents-Friese Wold is rolstoeltoegankelijk en ook geschikt voor doven en slechtzienden.

Bereikbaar: Tussen Appelscha en Diever, op de grens van Friesland en DrentheStartplaats: Bezoekerscentrum Drents-Friese Wold, Terwisscha 6a, Appelscha

Bijzonderheden:

Faciliteiten:

Informatie: Bezoekerscentrum Drents-Friese Wold

Staats Bos Beheer

Honden aan de lijn.
http://www.rolstoelroute.nl/index%20provincies.htm

Assen
Omschrijving: Stadswandeling door Assen.

Lengte: ..............

Markering: Onder de link "Beschrijving van de wandeling" vindt u een kaartje en informatie over hetgeen u op uw wandeling tegenkomt.

Begeleiding: Ik kan niet beoordelen of de route op elk moment helemaal geschikt is, maar vaak kun je in een stadswandeling met een beetje goede wil wel een alternatief vinden als er zich een obstakel voordoet.

Informatie:

VVV Assen, Marktstraat 8-10, Assen, 0900-2022393

Beschrijving van de wandeling

honden Aan de lijn

beschrijving van de wandeling http://www.assen.nl/smartsite4476.htm


Gieten-Borger
Omschrijving: Boswachterij Gieten-Borger heeft alles wat Drentse bossen zo bijzonder maakt. De bomen werden begin vorige eeuw aangeplant voor de houtwinning. De zandwegen volgen het rechthoekige patroon van de percelen. Tussen de bomen blinken vennen, omgeven door stukken heide. Grafheuvels en hunebedden liggen verscholen in het groen. Langs de westkant van de boswachterij ligt het stroomdal van het Anderense diep. Hier vindt u prachtige grasvelden met oude houtwallen en groepjes bomen

Lengte:

Markering:

Begeleiding: Het Houtvester Kuhnhuis is toegankelijk voor rolstoelgebruikers, het Boomkroonpad niet; alle fietspaden in de boswachterij zijn verhard en geschikt voor rolstoelen.

Bereikbaar:Startplaats: Het Houtvester Kuhnhuis

Bijzonderheden:

Faciliteiten:

Informatie:

Boomkroonpad/Houtvester Kuhnhuis

Staatsbosbeheer, Boswachterij Gieten-Borger
Steenhopenweg 4, 9533 PN Drouwen, tel. (0592) 37 73 00

VVV Borger-Odoorn, Grote Brink 2a
9531 AL Borger, tel. (0599) 23 48 55

In de boswachterij mogen honden los, mits onder appèl.

Dolderssummerveld
Omschrijving: Een uitgestrekt vochtig heidereservaat, gelegen op de flank van het beekdal van de Vledder- en Wapserveensche A, ten noorden van Doldersum. Het natte heideveld gaat aan de noordzijde over in een reliëfrijk, voormalig stuifzandgebied, waardoor er veel variatie in bodemsamenstelling, waterhuishouding en hoogteligging is. Eén en ander komt tot uiting in de rijke afwisseling van flora en fauna. Aan de westkant grenst het veld aan de bossen van de Maatschappij van Weldadigheid, terwijl in het oosten de bezittingen van Natuurmonumenten, het Wapserveld en Berkenheuvel, aansluiten. Aangrenzend aan de heide liggen de bloemrijke akkers van de Sophiahoeve.

Lengte: 7 km

Markering: Paaltjes

Begeleiding: Rolstoelvriendelijk

Bereikbaar: A28 (Hoogeveen - Assen), afslag 29 nemen richting Dwingeloo en vervolgens richting Diever, Doldersum.

Startplaats:

Bijzonderheden:

Faciliteiten:

Informatie:

Honden niet overal toegestaan

Nationaal Park Dwingelderveld
Omschrijving: Het Dwingelderveld is 3700 ha groot. Dit uitgestrekte oude Drentse esdorpenlandschap bestaat voor ongeveer de helft uit bos en de rest uit heide. Vlakbij de esdorpen zijn essen, dit zijn oude akkers waarop vroeger vooral graan werd verbouwd. Langs de beken liggen graslanden. Het centrale deel, de Dwingelose Heide en de Kraloërheide, is het grootste aaneengesloten vochtige heidegebied in Noordwest-Europa.

Lengte:

Markering: Bij Spier is een speciaal wandelpad voor rolstoelgebruikers aan de noordzijde van het park.

Begeleiding: Vrij wandelen op wegen en paden.

Bereikbaar: Nationaal Park Dwingelderveld ligt tussen Dwingeloo en Ruinen.

Neem vanaf A28 Hoogeveen-Assen de afslag Pesse. Volg daarna de borden Ruinen. Vanaf de Brink in Ruinen staat het Bezoekerscentrum Dwingelderveld aangegeven. Er is volop parkeergelegenheid. Dit is níet het begin van het rolstoelpad. U moet nog 15 km rijden naar de andere kant van het park.

Bijzonderheden:Er is gekozen voor een pad bij deze ingang van het nationaal park in combinatie met goede parkeervoorzieningen, toiletvoorziening bij vd Valk en het Oriëntatiecentrum dat later is gekomen. Vanaf deze parkeerplaats kan men ook gebruik maken van de brede betonfietspaden in de nabije omgeving. Vooral in zuidelijke richting naar het Holtveen is erg mooi.

Het rolstoelpad op zich is kwalitatief prachtig. De vogelkijkhut bij de Davidsplassen is goed bereikbaar.

Informatie:

Excursies, tel. (0522) 472951

Bezoekerscentrum Dwingelderveld
Benderse 22
7963 RA
Ruinen
(0522) 47 29 51

Natuurmonumtenkaart NP Dwingelderveld en
SBB-kaart nr. 39

VVV Ruinen
Brink 3
7963 AA Ruinen
(0522) 471 700

honden: niet bekend

Noorder Dierenpark Emmen
Omschrijving: Park zonder drempels. Dierenpark Emmen mag het toegankelijkheidssymbool voor gehandicapten voeren. In het park is bovendien een aantal rolstoelen beschikbaar. Reserveren is aan te raden.

Bereikbaar:

Gebruik een routeplanner voor de slimste route.

Dierenpark Emmen is uitstekend bereikbaar met de auto. Op parkeerterrein Zuid is ruim voldoende parkeergelegenheid. Vlakbij de parkeerplaats ligt de ingang van het nieuwe deel van het park.Daarvandaan loopt u in enkele minuten over de Traverse naar de ingang van locatie centrum.

Bijzonderheden:

Zeer toegankelijk. De Kampioen, het maandblad van de ANWB heeft onderzoek gedaan naar de toegankelijkheid van dierentuinen en pretparken voor gehandicapten. De conclusie:”Voor mensen in een rolstoel heeft Dierenpark Emmen prettige paden, weinig hellingen, weinig trappen en vrijwel overal automatisch opengaande deuren”. Ook de blinden genoten in Emmen: “Ook als je niets ziet, is het fijn om hier te wandelen. Je kunt dichtbij de dieren komen, je kunt ze horen, ruiken en soms zelfs aanraken”. Deze mening over Dierenpark Emmen wordt gedeeld door het Platform voor het Gehandicaptenbeleid uit Zoetermeer. Deze organisatie heeft het park officieel als rolstoelvriendelijk aangemerkt: “De kwaliteit en de voorzieningen voor mensen met een handicap zijn uitstekend verzorgd”.

Informatie:

www.noorderdierenpark.nl

Er zijn rolstoelen aanwezig in het park. Het gebruik ervan is gratis. Wel wordt bij ophalen van de rolstoel van u een borg van euro 25,- gevraagd. Deze borg dient contant betaald te worden. Het wordt aanbevolen een rolstoel te reserveren.

Verboden voor honden. Honden mogen helaas het park niet in. Ook opvang van uw hond in het dierenpark is helaas niet mogelijk.

Mantingerveld

Omschrijving: Het Mantingerveld bestaat uit verspreid gelegen bos- en heidegebieden. Ertussen ligt voormalig bouwland dat door middel van natuurontwikkeling wordt omgevormd tot schrale vegetaties. Binnen enkele tientallen jaren ontstaat zo één groot natuurgebied, dat kansen biedt aan vele soorten vogels, zoals de geelgors, wulp, slobeend en torenvalk. Ook reptielen, zoals de adder, komen voor in het gebied. Veel voorkomende flora in het gebied is bijvoorbeeld kleine wolfsklauw, klokjesgentiaan, lavendelheide, veenpluis en diverse bijzondere korstmossen voor.

Lengte: 1,5 km

Markering: .....

Begeleiding: Vrij wandelen op wegen en paden. Vanaf parkeerplaats Stienkampen start rolstoelroute. Begeleiding gewenst i.v.m. enkele lichte hellingen.

Bereikbaar:Het Mantingerveld ligt ten Noordwesten van Nieuw-Balinge.

Vanuit het noorden de weg via Emmen-Drachten N381, aansluiting op de N374. Vanuit het zuiden is het Mantingerveld bereikbaar vanaf Hoogeveen N374 of via A28, Wijster, Mantinge.

Bijzonderheden: Afwisseling. De verschillende gebieden binnen het Mantingerveld hebben elk een eigen karakter. Zo kunt u in het Mantingerzand veel grillig gevormde jeneverbesstruiken aantreffen, terwijl die in het heuvelachtige Hullenzand maar beperkt aanwezig zijn. In het Lentsche Veen bevinden zich vooral natte heidevegetaties.

Informatie:Excursies, tel (035) 6559911

Bezoekerscentrum Dwingelderveld te Ruinen, (0522) 47 29 51

VVV Hoogeveen
Hoofdstraat 13
7902 EA Hoogeveen
Tel.: (0528) 26 83 73

Kijk ook voor informatie op de website van Natuurmonumenten

Uw mwning: Afgelopen zondag hebben wij deze route trachten te lopen, helaas eindigde hij in het zand

Uw mening: "De rolstoelroute in het Mantingerveld is dus niet voor rolstoelers of scootmobielen geschikt. Vanaf de parkeerplaats kom je bij een wildrooster,waar de kleine wieltjes van de rolstoel blijven steken. We gingen richting fietspad over het grote wildrooster, dat hobbelde, maar lukte uiteindelijk wel. Verderop over gras naar het rolstoelpad, dat ging redelijk, even later stonden we echter voor de zandverstuiving, weg pad, dus maar weer teruggegaan."


honden aan de lijn

De Klencke

Omschrijving: Dit landgoed bestaat uit een landhuis omringd door oud loofbos, heide, graslanden in het beekdal van het Drostendiep en vier boerderijen. Door dit landgoed lopen rechte lanen. Havezate De Klencke werd in 1961 door mevrouw Goddard-Van der Wijck nagelaten aan Vereniging Natuurmonumenten.

Lengte: ...........

Markering: .......

Begeleiding: Vrij wandelen op wegen en paden. De zandwegen zijn bij droog weer toegankelijk.

Bereikbaar:Oosterhesselen

Bijzonderheden: Aardewerk

Op De Klencke zijn oude sporen van bewoning gevonden. Bij de parkeerplaats is een grafheuvel uit de ijzertijd ontdekt. Iets westelijker langs de Klenckerweg zijn Romeinse aardewerkscherven gevonden uit het begin van de jaartelling.

Informatie:

Excursies, tel. (035) 6559911

SBB-kaart nr. 12

Honden aan de lijn, heide voor honden ontoegankelijk.

Orvelte
Omschrijving: Orvelte is een monumentaal esdorp, omgeven door een landschap dat al honderden jaren vrijwel onveranderd is. De kern van het dorp wordt gevormd door zo’n vijftien prachtige oude boerenhuizen. Ze liggen aan smalle klinkerweggetjes. Dankzij de huisweiden en de vele grote bomen heeft Orvelte nog steeds een open landelijk karakter.

Lengte:

Markering:

Begeleiding: Voor rolstoelgebruikers zijn speciale voorzieningen getroffen

Bereikbaar: Midden-Drenthe, ten oosten van WesterborkStartplaats:

Bijzonderheden: Orvelte biedt een unieke combinatie van een monumentaal dorp en een omgeving die nog vrijwel alle kenmerken vertoont van het oude Drentse landschap.

Faciliteiten:

Informatie:

Orvelte, historisch heden
Honden mogen los, mits onder appèl en alleen op de paden

De Braak
Omschrijving: Dit landgoed bestaat uit parkbos, weilanden en gemengd bos. Het parkbos is door tuinarchitect Roodbaard in de eerste helft van de negentiende eeuw in Landschapsstijl ontworpen. Kenmerken van deze stijl zijn kronkelende laantjes, doorkijkjes en sierlijk gevormde vijvers.

Lengte: ..........

Markering: ......

Begeleiding: Vrij wandelen op wegen en paden. Wandelpaden zijn bij droog weer toegankelijk voor rolstoelgebruikers met begeleiding.

Bereikbaar: De Braak, Paterswolde

De ingang die het dichtst bij de doolhof ligt is die aan de Vennerstraat in Paterswolde.

Bijzonderheden: Op De Braak bevinden zich een doolhof en een overdekte loofgang, een zogeheten berceau. In de buurt van het doolhof zitten in de boomtoppen een blauwe-reigerkolonie van ongeveer dertig paar en een roekenkolonie van wel vierhonderd paar. Andere boombewoners op het landgoed zijn vleermuizen. De eeuwenoude bomen op het landgoed dienen als kraamkamer en winterverblijf voor vleermuizen.

Informatie:

Excursies, tel. (035) 6559911

Infocentrum Vennebroek

honden: niet bekend

Friese Veen

Omschrijving: Dit laagveengebied met moerasbos, riet en open water is in de eerste helft van de negentiende eeuw ontstaan. Waar veen werd afgegraven, ontstond water met daartussen legakkers waarop het veen werd gedroogd. Door golfafslag zijn de meeste legakkers verdwenen. In het noorden zijn nog enkele legakkers bewaard gebleven. Ze worden beheerd als bloemrijk hooiland of zijn begroeid met moerasbos.

Lengte: 1,5 km

Markering: .....

Begeleiding: Rolstoelroute naar aangepaste vogelkijkhut Friese Veen, begeleiding gewenst. De paden van het landgoed Vennebroek met zijn landhuis, gracht, parkbos, vijver, oude lanen en graslanden zijn goed toegankelijk. Alleen na nat weer komen er moeilijke passages voor. Begeleiding is daarom aan te raden.

Bereikbaar:De Braak, Paterswolde

Bijzonderheden: Vanuit de vogelkijkhut is de aalscholverkolonie te zien.

Riet. Om dichtgroeien van het water tegen te gaan, snijdt Natuurmonumenten het riet regelmatig. De rietkragen, waar karekiet, rietzanger en rietgors zich thuisvoelen, blijven staan. Aan de rand van het Friese Veen staat een vogelkijkhut.

Informatie:

Infocentrum Vennebroek

Excursies, tel. (035) 6559911

Het onbemande informatiecentrum op het landgoed is per rolstoel bereikbaar en toegankelijk.

honden: niet bekend

Kluivingsbos
Omschrijving: Het Kluivingsbos bestaat uit eikenbos en stukjes wei- en hooiland aan weerszijden van het beekje de Lijenloop. Door weinig in te grijpen ontstaat op termijn een natuurlijk, gevarieerd bos.

Lengte: ..........

Markering: .....

Begeleiding: Vrij wandelen op wegen en paden. Wandelpaden zijn bij droog weer toegankelijk voor rolstoelgebruikers met begeleiding.

Bereikbaar: Paterswolde

Bijzonderheden: Bekvechten.

In het bos zit een reigerkolonie van ongeveer tien paartjes. In het voorjaar kunt u de jonge reigers in de nesten horen bekvechten. Met wat geluk kunt u ze ook op hun lange benen in het nest zien staan. Andere bosbewoners zijn kleine bonte specht, wielewaal en buizerd.

Ruinen
Omschrijving: De boswachterij Ruinen is een ontginningsboswachterij, die aangelegd is vanaf 1940. De belangrijkste doelstelling in het verleden was het produceren van hout. Daarom is er veelvuldig gebruik gemaakt van naaldhout, zoals lariks, fijnspar en douglas. Tegenwoordig is de natuurfunctie echter ook erg belangrijk. Daartoe worden o.a. in de natuurterreinen en de graslanden de nodige werkzaamheden uitgevoerd. Ook het bos zal een steeds gevarieerder karakter krijgen, doordat spontane bosverjonging zoveel mogelijk wordt gestimuleerd.

Lengte: ongeveer 2,5 km.

Markering: Het pad wordt aangegeven met bordjes.

Begeleiding: Het pad is volledig verhard.

Bereikbaar: De boswachterij kun je bereiken via de A28. Neem de afslag Echten richting Ruinen. Volg de borden van Staatsbosbeheer + Invalidenpad tot aan de parkeerplaats

Bijzonderheden: panoramahut en informatiebord

Informatie: Gewone toiletgelegenheid aanwezig, meerdere rustbankjes en picknickplaatsen.

Reactie: De route in Ruinen was prima. Het was zelfs mogelijk om verschillende routes te lopen met de rolstoel.

honden niet bekend

Leggelderveld
Omschrijving: Het Leggelderveld is een afwisselende gebied bestaande uit bos, droge en natte heide, schraal grasland, zandafgravingen en veenputten. De hoogteverschillen tot ruim 4 meter maken het natuurgebied extra gevarieerd.

Mede dankzij de inzet van paarden, runderen en Drentse heideschapen is het Leggelderveld aan het veranderen in een schitterend parkheidelandschap. In het vochtige veld groeien zeldzame planten als klokjesgentiaan, beenbreek, tengere heideorchis en veenpluis. Er leven adders, roodborsttapuiten, grote heidevlinders en gentiaanblauwtjes.

Lengte: ...........

Markering: ......

Begeleiding: Het fietspad is toegankelijk.

Bereikbaar:

Bijzonderheden:

Blauwe Meer.

In het zand van het Blauwe Meer komt plaatselijk glauconiet voor, een mineraal met een donkergroene kleur. Samen met de diepte zorgt dit voor de blauw-groene kleur van het meer.

Tankgracht.

Het Leggelderveld is het restant van een oorspronkelijk uitgestrekt heideveld. Het maakte deel uit van het esdorpenlandschap met de esdorpen Leggeloo en Eemster. Zandverstuivingen hebben voor de hoogten en laagten in het gebied gezorgd. Met het steken van turf zijn door menselijk toedoen veenputten en vennen ontstaan. Het Blauwe Meer is gegraven voor zandwinning. De zandafgraving herbergt een oeverzwaluwkolonie. In de Voortse Zandduinen liggen restanten van een Duitse verdedigingslinie uit de Tweede Wereldoorlog. Het zijn restanten van de zogenoemde Frieslandlinie. Deze bestond uit zigzagvormige loopgraven en een tankgracht. Deze tankgracht liep oorspronkelijk helemaal van Zwolle naar Delfzijl.

Informatie:

Excursies, tel. (035) 6559911

Bezoekerscentrum Dwingelderveld
Benderse 22
7963 RA RUINEN
(0522) 472951

SBB-kaart nr. 8 en 39


Mensinge

Omschrijving: De geschiedenis van dit tot 1985 particulier bewoonde huis gaat terug tot 1381. In de middeleeuwen is Mensinge meerdere malen geheel of gedeeltelijk herbouwd. Rond 1730 kreeg het huis zijn huidige vorm. Mensinge is geheel ingericht met de oorspronkelijke inventaris. Daarmee is deze havezate een van de meest boeiende landgoederen van Drenthe omdat zowel de omgeving als ook het huis en het interieur in goede staat bewaard zijn gebleven. Het is een oude havezate, ooit gebouwd door Onno van Ewsum, met wapenborden op de toegangspoort, aan drie zijden door water omgeven. Mensinge wordt tussen 1381 en 1383 als leen van het Sticht genoemd. Later in leen uitgegeven door de Staten van Overijssel.

Lengte: ongeveer 10 km.

Markering:

Begeleiding: Het deel van het oude landgoedbos in de buurt van het parkeerterrein is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Obstakels als veeroosters, klaphekken en slagbomen zijn aangepast voor rolstoelgebruikers.

Bereikbaar: Mensinge ligt bij Roden, even buiten het dorp aan de Mensingheweg 7.

Vanuit Assen te bereiken via Norg, Langelo en Lieveren en vanaf Groningen via Leek en Roden. Richting Lieveren. Het 300 hectare grote gebied ligt direct ten zuiden van Roden en heeft een groot parkeerterrein.

Bijzonderheden: In het gemengde beukenbos graast er een kudde Schotse Hooglanders.

Om de 500 meter vindt u een picknickgelegenheid en banken.

Startpunt: Parkeerterrein bij Mensingebos, Roden.

honden: niet bekend

Het Melkwegpad

Omschrijving: Het Melkwegpad is een educatieve wandelroute waarin het planetenstelsel en de grootste radiotelescopen van Europa centraal staan.

Lengte: 4 km

Markering:.......

Begeleiding: Een speciale rolstoelroute start bij de parkeerplaats (met invalidenplaatsen).

Bereikbaar:

Snelweg A28 afslag 31 (Westerbork/Drachten) of afslag 30 (Assen-zuid) Richting Voormalig Kamp Westerbork

Bijzonderheden: Herinneringscentrum Kamp Westerbork met museum, kampterrein en monument.

Informatie: Voldoende parkeergelegenheid bij het museum.

Invalidentoilet bij het parkeerterrein en langs de route

Klik voor meer informatie over Kamp Westerbork.

honden niet bekend


Westerbork-Zwiggelte

Omschrijving: Zwiggelte, een gebied met mooie, oude boerderijen

Lengte: ongeveer 10 km.

Markering: Het pad wordt aangegeven met ANWB-bordjes.

Begeleiding: ......

Bereikbaarheid: Via de N856 naar Westerbork. Vlak bij de VVV is er parkeergelegemheid.

Bijzonderheden: In Westerbork, vlakbij de VVV vindt u het Knipselmuseum.

Informatie:

Bij de VVV is een routekaartje te verkrijgen van deze wandeling.

honden aan de lijn

Bargerveen
Omschrijving: In het uiterste zuidoosten van Drenthe, iets onder Emmen, ligt het hoogveenreservaat Bargerveen. Ooit zagen grote delen van ons land er zo uit. Nu is het een van de weinige overgebleven hoogveengebieden in Nederland. Dankzij het unieke karakter is het gebied een toevluchtsoord voor veel zeldzame planten en dieren.

Lengte:

Markering: In het gebied zijn 9 wandelroutes met een totale lengte van ca. 30 km. De routes beginnen bij drie verschillende parkeerplaatsen. Op alle parkeerplaatsen staat een informatie/oriëntatie-paneel.

Begeleiding: Alleen de (schelpen) fietspaden zijn geschikt voor rolstoelgebruikers

Bereikbaar: Zuidoost-Drenthe, tussen Zwartemeer, Weitenveen en Nieuw SchoonebeekStartplaats:

Bijzonderheden: Het kerngebied (180 ha.) is alleen toegankelijk tijdens excursies

Faciliteiten:

Informatie: Bargerveen staat op de ‘Wandel- en fietskaart Bargerveen’. Deze is verkrijgbaar bij de VVV Emmen en Staatsbosbeheer Zwartemeer

Staatsbosbeheer, Kamerlingswijk oz 83
7894 AJ Zwartemeer, tel. (0591) 39 06 02

Honden zijn welkom, mits aangelijnd
Moderator
 
Berichten: 3809
Geregistreerd: do aug 24, 2006 9:35 pm

Keer terug naar Lotgenoten contact

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 24 gasten

cron